Pusat Panggilan HSBC, 1Suara

Pusat panggilan HSBC sangat bermanfaat untuk pelanggannya. Nama HSBC sememangnya tidak begitu popular di bandar-bandar kecil. Tetapi di beberapa bandar besar, populariti semakin meningkat. Malah, bank ini telah berjaya menyaingi beberapa nama besar seperti BCA dan Mandiri. Keghairahannya dalam meningkatkan perkhidmatan juga agak luar biasa.

Semakin banyak, perkhidmatan yang disediakan sentiasa diperbaiki. Walau bagaimanapun, peningkatan berterusan membuat sesetengah pengguna sering keliru. Kekeliruan itu dirasakan kerana ciri-ciri yang ada semakin banyak. Untuk menyelesaikan masalah, menghubungi CS boleh menjadi pilihan terbaik.

Walau bagaimanapun, disebabkan oleh banyak perkhidmatan yang tersedia, HSBC bukan sahaja menyediakan satu pusat panggilan untuk pelanggannya. Terdapat beberapa nombor yang boleh dihubungi mengikut masalah di tangan. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mengetahui terlebih dahulu pilihan perkhidmatan dan nombor pusat panggilan HSBC yang ada .

Menghubungi Pusat Panggilan Perkhidmatan Perbankan

Pelanggan perkhidmatan perbankan HSBC dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Walau bagaimanapun, kumpulan yang paling biasa ialah baka utama. Ini adalah kumpulan dengan bilangan pelanggan yang paling banyak. Ini adalah munasabah memandangkan penggunaan ciri-ciri sendiri secara umum tanpa sebarang kos lagi. Terdapat dua nombor untuk menghubungi perkhidmatan perbankan utama.

Nombor pertama ialah 1500-700. Nombor ini boleh dihubungi di seluruh Indonesia. Walau bagaimanapun, anda yang berada di luar negara tidak akan dapat menghubunginya. Apabila di luar negara, nombor yang perlu didail ialah 6221-2551-4722. Penggunaannya semestinya menggunakan kadar interlocal.

Kedua-dua nombor boleh dihubungi pada bila-bila masa. Ini kerana, CS sendiri aktif selama 24 jam. Ketersediaan pusat panggilan HSBC selama 24 jam bukan sahaja untuk pelanggan utama. Perkhidmatan perbankan pendahuluan juga boleh dihubungi selama 24 jam. Walau bagaimanapun, jumlahnya pasti berbeza dengan perkhidmatan utama.

Nombor ini juga dibahagikan kepada separuh untuk keperluan domestik dan asing. Untuk keperluan domestik, anda mesti menghubungi 1500-808. Bagi keperluan apabila berada di luar wilayah Indonesia, anda boleh menghubungi 6221-2552-6603. Sebenarnya, terdapat satu lagi jenis perkhidmatan yang disediakan oleh HSBC.

Jenisnya ialah perbankan Fusion. Walau bagaimanapun, tidak banyak pengguna perkhidmatan ini sebagai perdana menteri atau pendahuluan. Tetapi walaupun tidak banyak, pusat panggilan HSBC untuk perkhidmatan gabungan masih tersedia. Untuk berkomunikasi, anda boleh menghubungi 1500-501. Nombor ini bertujuan untuk pelanggan di wilayah Indonesia.

Walau bagaimanapun, kerana ia tidak digunakan dengan kerap, tiada nombor disediakan untuk pengguna dari luar negara. Malah, nombor itu tidak aktif selama 24 jam. Anda hanya boleh menghubunginya dari jam 9 pagi hingga 5 petang. Ketersediaan itu sendiri hanya pada hari Isnin hingga Jumaat.

Menghubungi Perkhidmatan Kad Kredit

Selain perbankan, menghubungi pusat panggilan HSBC juga bertujuan untuk tujuan kad kredit. Keperluan untuk kad kredit itu sendiri juga dibahagikan kepada beberapa jenis. Jenis yang paling biasa pastinya perdana menteri dengan bilangan pengguna tertinggi. Untuk tujuan kad kredit utama, anda boleh menghubungi 1500-700.

Nombor ini digunakan semasa berada di wilayah Indonesia. Apabila berada di luar Indonesia, hubungi 6221-2551-4722. Nombor ini boleh diakses di seluruh pelosok dunia. Sememangnya, kadar antara tempatan akan dikenakan. Sama ada nombor untuk asing atau domestik, kedua-duanya boleh dihubungi pada bila-bila masa.

Ini kerana, CSnya juga tersedia selama 24 jam. Ketersediaan Cs selama 24 jam juga disediakan untuk keperluan Kad Kredit Tandatangan. Kad kredit jenis ini adalah satu peringkat di atas perdana menteri. Oleh itu, bilangan pelanggan kurang.

Apabila anda ingin berkomunikasi dengan pusat panggilan hsbc untuk kad kredit tandatangan, terdapat dua nombor yang tersedia. Kedua-dua nombor itu termasuk 1500-800 dan 6221-2552-6603. Nombor pertama dihubungi untuk tujuan domestik manakala nombor kedua dihubungi untuk tujuan asing.

Kedua-duanya juga sama-sama aktif selama 24 jam. Kewujudan cs juga tersedia untuk jenis kad kredit platinum. Ini adalah jenis gred tertinggi di HSBC. Bilangan pengguna memang tidak terlalu banyak. Walau bagaimanapun, perkhidmatan platinum sentiasa diutamakan supaya pelanggan tidak akan kecewa.

Nombor yang boleh dihubungi juga berbeza untuk keperluan domestik dan asing. Bagi domestik, nombornya ialah 1500-808 manakala bagi warga asing, bilangannya ialah 6221-2552-6603. Kedua-duanya juga tersedia selama 24 jam supaya pelanggan kad kredit platinum boleh menghubungi pada bila-bila masa.

Perkhidmatan Kad Kredit Masih Mempunyai Jenis Lain

Perkhidmatan kad kredit yang paling terkenal di bank pasti perdana menteri, pendahuluan, dan platinum. Walau bagaimanapun, terdapat perkhidmatan lain yang disediakan oleh HSBC. Perkhidmatan ini adalah untuk keperluan kad kredit cashback. Sama seperti jenis lain, terdapat pusat panggilan HSBC khas untuk perkhidmatan ini. Keaktifannya juga selama 24 jam.

Yang pertama ialah 1500-808. Ia boleh dihubungi untuk keperluan perkhidmatan domestik. Manakala seterusnya ialah 6221-2552-6603. Ia boleh dihubungi jika perlu berada di luar negara. Sebenarnya, untuk keperluan kad kredit secara umum, jenis cashback adalah jenis terakhir.

Tetapi di lapangan, sering terdapat keadaan di mana masalah lain sering timbul. Masalahnya tidak boleh dikelaskan kepada mana-mana jenis di atas. Jika anda mengalami masalah seperti ini, hubungi 1500-808 apabila anda berada di Indonesia dan 6221-2552-6603 apabila berada di luar negara.

Walau bagaimanapun, ketersediaan nombor tersebut tidak 24 jam. Hubungan hanya boleh dicapai pada hari Isnin hingga Jumaat. Masa itu sendiri hanya semasa waktu bekerja, iaitu dari 07.00 hingga 21.00. jika ia telah berlalu masa itu, pelanggan perlu menunggu sehingga keesokan harinya.

Terdapat Perkhidmatan Laindi luar Perbankan dan Kad Kredit

Selain perbankan dan kad kredit, masih ada perkhidmatan lain yang tersedia. Perkhidmatan ini sebenarnya berfungsi sebagai sokongan untuk kemudahan pengguna. Keperluan pertama berkaitan dengan pinjaman peribadi. Tidak mungkin bank tidak menyediakan ciri ini. Oleh itu, terdapat pusat panggilan HSBC khas untuk tujuan ini.

Tetapi seperti masalah kad kredit lain, perkhidmatan ini hanya tersedia dari 07.00 hingga 21.00. untuk menghubunginya sendiri mesti dilakukan pada hari kerja iaitu Isnin hingga Jumaat. Untuk keperluan domestik, hubungan adalah 1500808*. Bagi keperluan luar negara, kenalan adalah 6221-2552-6603.

Sememangnya, terdapat tarif luar negara untuk hubungan kedua. Sebagai tambahan kepada tujuan Pinjaman Peribadi, terdapat juga kenalan khas untuk perkhidmatan Apply Now. Walau bagaimanapun, pusat panggilan HSBC yang sedia ada hanya bertujuan untuk keperluan domestik. Kenalannya sendiri adalah 1500-707. Sama seperti perkhidmatan pinjaman peribadi, anda tidak boleh menghubunginya pada hari cuti.

Perkhidmatan ini hanya tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat. Walaupun pada hari itu, anda hanya boleh menghubungi dari jam 7 pagi hingga 5 petang. Kali ini jauh lebih sempit daripada keperluan pinjaman peribadi di mana CS tersedia sehingga jam 9 malam.

Jika anda melihat penerangan di atas, HSBC sangat terperinci dalam menyediakan pusat panggilan. Dengan syarat-syarat terperinci ini, setiap masalah pengguna pasti akan diselesaikan. Oleh itu, pastikan anda menghubungi apabila anda menghadapi masalah. Lagipun, CS pusat panggilan HSBC sentiasa mesra dalam menghadapi setiap aduan.

Baca Juga: